NewFile Music Romania
Muzica buna se gaseste doar aici, pe NewFile Music Romania !
Lista Forumurilor Pe Tematici
NewFile Music Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE NEWFILE MUSIC ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
loca23 Profile
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
23 - 44 ani
NewFile Music Romania / @ Suport Useri / Forum (Informatii Utile) / Depanari / Ce este formatul LOSSLESS cunoscut si sub denumirea de FLAC? Moderat de funkyrecords, roadrunner
Autor
Mesaj Pagini: 1
Lossless
Eu

Din: totdeauna
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 9074
Informatia ce se contine intr-un file WAV PCM, in general, nu se diferentiaza de cea inregistrata pe un AudioCD. Adica daca am putea citi un AudioCD ca pe un Data-CD, vom vedea pe el nimic altceva decit fisiere ".wav" (asta daca vorbim la figurat, fiindca in realitate un CD-DA difera foarte mult de un Data-CD). WAV este un fisier care a fost citit de pe AudioCD si scris pe HDD (in limbaj mai uzual a fost rip-uit). Sa uitam pentru citeva momente ca procesul de citire a AudioCD-ului poate decurge cu erori si sa analizam o situatie ideala. In cazul dat concluzionam ca procesul de copiere si stocare a muzicii este lipsit de erori, deci nu se produce vreo pierdere de calitate a muzicii: ce am scris pe HDD, aia si vom rula ulterior. Ne intoarcem la erori: ca ele sa nu apara in timpul procesului de citire, folosim programul EAC (Exact Audio Copy).
O configuram dupa cum scrie aici. Atentie: EAC neconfigurat corespunzator este egal cu ZERO.

  Daca dorim sa pastram muzica de pe un AudioCD in forma neschimbata e suficient s-o rip-uim (grab-uim) in format WAV. Marea nenorocire este ca audio-semnalul Stereo ocupa foarte mult spatiu pe HDD: 80 minute de sunet este echivalentul a 700 MB. Din aceasta cauza s-au inventat algoritmi de compresie a sunetului. Toti acesti algoritmii de compresie pot fi divizati in 2 grupe:
  -  Lossy (cu pierdere de calitate)
  -  Lossless (fara pierdere de calitate)
In acest caz notiunea "Lossless" este totalmente justificata. Ce o fi inseamnind asta? Pai iata: (1) fisierele compresate lossless vor fi identice dupa decompresie (dezarhivare) cu fisierele WAV (adica semnalul digital impachetat va fi recuperat totalmente pina la ultimul bit, va fi identic cu cel incipient). Astfel nu vom vorbim de pierderi/nepierderi la nivel de transformari digital-analogic-digital a semnalului, ci la nivel de impachetare si stocare a datelor digitale.

  (2)  Atunci ce este Lossy?  MP3-ul vine in rol de cel mai popular reprezentant din aceasta categorie. MP3 este un format de stocare a datelor sonore dar, spre deosebire de Lossless, procesul de compresie a sunetului se produce cu pierderi irecuperabile de  informatie. Adica din spectrul unui cintec se taie pur si simplu frecventele inalte pe care omul nu le aude (dar asta nu inseamna ca nu le sesizeaza). De mentionat ca informatia pierduta in timpul compresiei nu poate fi recuperata ulterior !!!

by MS


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la

NewFile Music 2012-2022