NewFile Music Romania
Muzica buna se gaseste doar aici, pe NewFile Music Romania !
Lista Forumurilor Pe Tematici
NewFile Music Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE NEWFILE MUSIC ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Karlla la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Timis
cauta Barbat
22 - 44 ani
NewFile Music Romania / @ Bancuri & Texte si/sau Fraze Comice / Perle / Comentariul literar al unei manea Moderat de funkyrecords, roadrunner, yourlastsong
Autor
Mesaj Pagini: 1
Lossless
Eu

Din: totdeauna
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 9074
Încă din primele versuri, autorul plasează acțiunea într-un mediu feeric :

Ce miracol și ce vrajă
Stau cu gagica pe plajă

Prin folosirea cuvintelor miracol și vraja, poetul ne trimite într-o lume magică, interzisă muritorilor de rând. Efectul este completat de plasarea celor doi protagoniști pe plajă, trimitere directă la infinitul mării, care ar putea sugera și iubirea nesfârșită, dar și eternitatea.Nisipul ne duce cu gândul la scurgerea timpului, autorul reușind astfel să îmbine prin folosirea unui singur cuvânt, atât infinitul cât și perenul. În următoarele două versuri, poetul dorește să împace relativa bipolaritate dintre infinit și peren.

Am chef de distracție.
3 luni de senzație

Conștient de clipa fermecată pe care o trăiește, autorul își avertizează ascultătorul (cititorul) că iubirea nesfârșită, dragostea profundă, infinitul, alfa și omega, arde intens, asemeni razelor unei zile însorite de vară, comprimându-se în 3 luni de senzație. Necuprinsul este astfel încadrat în limite foarte bine delimitate trei luni, iar profunzimea sentimentelor umane îmbracă forma senzațiilor...
Iubirea magică nu are suișuri sau coborâșuri. Așa cum spune și poetul, cuvintele de ordine în cazul unei asemenea iubiri sunt cheful și distracția alături de gagiu sau gagică. Folosirea cuvintelor nu este deloc întâmplatoare. Elementele de argou: gagiul, gagică vin să sugereze faptul că cel care vorbește este un om asemeni nouă, care însă, conform preceptului biblic, și-a pus în valoare, talanții, reușind să pătrundă într-o lume de vis. A doua strofă a cântecului descrie opulența de care se bucură eroul:

Dau o cheie la merțan
Ș-am plecat pe litoral
Mi-am pus plinul de benzină
Și în dreapta o blondină

Merțan-ul face trimitere la stilul de viață al marilor padișahi.Folosirea expresiei plinul de benzină nu este deloc întâmplătoare. Ea ilustrează verticalitatea convingerilor personajului principal. El nu operează cu jumătăți de măsură. Totul sau nimic pare a fi deviza după care se conduce. Noțiunea "plin" are și un sens metaforic. Ea prezintă maturitatea dragostei dintre cei doi, care tinde spre perfecțiune. Acest lucru este confirmat și de termenii cu care este descrisă marea iubire a personajului nostru. Fata cu care se iubește eroul principal nu este o fată oarecare. Ea este o blondină, simbol al frumuseții feminine, așezate la dreapta bărbatului. Afirmația este întărită în versul al doilea din cea de a treia strofă:


Am merțanul de mult timp
Și-o blondină prototip
E a mea numai a mea
Și-mi petrec vara cu ea

Hiperbola blondină prototip descrie în profunzime calitățile greu de egalat ale iubitei, ea fiind o ființa unică. Prin folosirea unui termen tehnic pentru a-și descrie iubita – prototip - autorul ne reamintește că dragostea lui este asemeni ținuturilor exotice, fascinante dar încă neexplorate în profunzime, afirmația fiind întărită și de plasarea poveștii în anotimpul de vară. Ultima strofă descrie actul de iubire dintre cei doi. În primele două versuri, ne este prezentată atmosfera care domnește între îndrăgostiți.

Marea neagră e călduță
Blonda-i sexy și finuță

Iubirea se consumă în apa caldă a marii. Cristalinul mării descrie sentimentele celor doi iar căldura apei descrie relația dintre ei. Dragostea dintre cei doi este imună la scurgerea timpului

Ziua stau cu ea la soare
Noaptea o scot la plimbare

Succesiunea zi-noapte nu poate perturba trăirile profunde alte tinerilor îndrăgostiți, dar autorul lasă o portiță de ieșire din această idilă aproape perfectă. Folosirea termenului noaptea din ultimul vers avertizează cititorul că totul poate fi perfectibil, chiar și iubirea, iar dacă peste iubirea dintre cei doi s-ar lasă întunericul, eroul va trece și peste acest obstacol. Este vorba doar de 3 luni de distracție.


pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la

NewFile Music 2012-2022