NewFile Music Romania
Muzica buna se gaseste doar aici, pe NewFile Music Romania !
Lista Forumurilor Pe Tematici
NewFile Music Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE NEWFILE MUSIC ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
dany_frumusik pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 56 ani
NewFile Music Romania / @ Suport Useri / Forum (Informatii Utile) / Depanari / Totul despre Campionatul Mondial de Fotbal 2014 ! Moderat de funkyrecords, roadrunner
Autor
Mesaj Pagini: 1
Lossless
Eu

Din: totdeauna
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 9074



"Campionatul Mondial din Brazilia 2014"

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 este cea de-a 20-a editie a Campionatului Mondial de Fotbal, care va avea loc īn Brazilia īntre 12 iunie si 13 iulie 2014.

Aceasta va fi a doua oara cānd Brazilia gazduieste acest eveniment, prima editie gazduita de aceasta tara avānd loc īn 1950. Brazilia va deveni cea de-a cincea tara care gazduieste pentru a doua oara Campionatul Mondial de Fotbal, dupa Mexic, Italia, Franta si Germania. Va fi pentru prima data cānd Campionatul Mondial este tinut īn America de Sud dupa Campionatul Mondial de Fotbal 1978 din Argentina, si a 5-a la general. De asemenea este prima data cānd doua Campionate Mondiale consecutive sunt tinute īn afara Europei si prima data cānd doua Campionate Mondiale consecutive sunt tinute īn Emisfera sudica (Campionatul Mondial de Fotbal 2010 s-a desfasurat īn Africa de Sud).

Alegerea gazdei:

Pe 7 martie 2003, FIFA a anuntat ca turneul va avea loc īn America de Sud pentru prima data dupa ce Argentina l-a organizat īn 1978, conform politicii sale de a da dreptul de organizare a turneului prin rotatie diferitor confederatii continentale. Pe 3 iunie 2003, Confederatia Sud-Americana de Fotbal CONMEBOL a anuntat initial ca Argentina, Brazilia si Columbia doresc sa organizeze turneul final, īnsa pe 17 martie 2004, asociatiile CONMEBOL au votat īn unanimitate ca Brazilia sa fie singura candidata.

Īntre timp, Columbia a decis ca ea īsi va īnainta propria candidatura, pe care si-a declarat-o formal īn decembrie 2006. Cu o saptamāna īnainte, Brazilia de asemenea īsi anuntase formal intentia.

Totusi, Columbia si-a retras oficial candidatura īn aprilie 2007, lasānd Brazilia ca singura candidata. Pe 30 octombrie 2007, FIFA a confirmat oficial ca Brazilia va gazdui evenimentul.

Mingea oficiala:

Mingea oficiala a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 este Adidas Brazuca. Brazuca este o versiune actualizata a modelului Tango 12, mingea oficiala a Campionatului European de Fotbal 2012. Conform specificatiilor oficiale, Brazuca are un procent de absorbtie al apei de 0,2 %, cāntareste 437 grame si are o circumferinta de 69 cm (modelul aprobat de FIFA poate fi īntre 68,5 – 69,5 cm). Mingea este alcatuita din trei elemente: camera, scheletul si structura externa formata din sase bucati identice lipite termic.

Calificarea:

Alocarea locurilor pentru turneul final s-a efectuat pe 3 martie 2011 prin distribuirea neschimbata fata de editia precedenta a celor 31 de locuri determinate prin procesul de calificare.

Tragerea la sorti pentru calificari a avut loc la Marina da Glória, īn Rio de Janeiro, pe 30 iulie 2011. Ca echipa gazda, Brazilia se califica automat la turneul final.

203 din cele 208 echipe nationale de fotbal afiliate FIFA la moment, au participat īn faza calificarilor, care a īnceput pe 15 iunie 2011 si s-a terminat pe 20 noiembrie 2013. 24 din cele 32 de echipe calificate la turneul final au fost prezente si la editia precedenta, iar unica debutanta este Bosnia si Hertegovina, care s-a calificat pentru prima data ca tara independenta. Cea mai bine clasata echipa absenta la turneu, conform Clasamentului FIFA pe natiuni va fi Ucraina, īn timp ce regiunea OFC nu va avea reprezentanti la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal pentru prima data de la editia din 2002.

Stadioane:

Optsprezece orase au fost prezentate ca fiind candidate pentru gazduirea Campionatului Mondial: Belém, Belo Horizonte, Brasķlia, Campo Grande, Cuiabį, Curitiba, Florianópolis, Fortaleza, Goiānia, Maceió, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio Branco, Rio de Janeiro, Salvador si Sćo Paulo.

Īn decembrie 2008 s-a ajuns la comun acord ca 12 orase sa gazduiasca turneul, iar pe 31 mai 2009 au fost anuntate orasele selectate.

Loturile:

Ca si la editia din 2010, fiecare lot al echipelor de la Campionatul Mondial din 2014 va consta din 23 de jucatori (3 dintre care trebuie sa fie portari). Fiecare tara participanta trebuie sa-si confirme lotul final de 23 de jucatori nu mai tārziu de 10 zile īnainte de startul competitiei.

Echipelor li se permite sa faca īnlocuiri ulterioare īn cazul unor traume serioase, īn orice timp pāna la 24 de ore īnainte de primul lor meci din competitie.

Disciplina si supendari:

Urmatorii jucatori, daca sunt inclusi īn lotul final al echipelor lor, vor fi suspendati pentru primul meci al echipelor lor pentru īncalcarile comise īn meciurile de calificare.

Sub rezerva hotarārii disciplinare a FIFA, suspendarea poate fi extinsa pentru mai mult de un meci.

Iran - Sosha Makani: suspendat pentru un meci (contra Nigeriei), pentru o altercatie īn meciul cu Coreea de Sud din 18 iunie 2013;

Columbia - Fredy Guarķn: suspendat pentru un meci (contra Greciei), dupa ce a fost eliminat īntr-un meci cu Paraguay (dublu cartonas galben), 15 octombrie 2013;

Croatia - Mario Mandžukic: suspendat pentru un meci (contra Braziliei), dupa ce a fost eliminat īntr-un meci cu Islanda, 19 novembrie 2013;

Croatia - Josip Šimunic: suspendat pentru 10 meciuri, pentru utilizarea unui slogan Ustaše dupa meciul cu Islanda. Astfel, Šimunic va rata īntregul Campionat Mondial.


Faza grupelor:

Echipele clasate pe primele doua locuri din grupe vor accede īn optimile de finala.

Criterii de departajare:

Clasarea fiecarei echipe īn fiecare grupa va fi determinata dupa cum urmeaza:

    Numarul de puncte adunate īn meciurile din grupa
    Diferenta de goluri
    Numarul de goluri marcate īn meciurile din grupa
    Numarul de puncte adunate īn meciul dintre echipele departjante
    Diferenta de goluri īn meciul dintre echipele departjante
    Numarul de goluri marcate īn meciul dintre echipele departjante
    Tragere la sorti de catre Comitetul Organizator al FIFA




                                                                                                     "CAMPIONATUL MONDIAL DIN BRAZILIA 2014" ORA ROMANIEI !

INFO :

Campionatul Mondial din Brazilia va īncepe īn mai putin de doua zile. 32 de echipe de pe glob se vor lupta pentru cel mai important trofeu din lume. Īn faza grupelor vor avea loc 48 de partide, programate īntre 12 iunie si 26 iunie.

Meciul de debut se va juca la Sao Paulo, acolo unde Brazilia va īntālni Croatia de la ora 23:00, īntr-un duel din Grupa A. Tot la Sao Paulo se disputa si ultima confruntare, Coreea de Sud - Belgia, din grupa H, cu īncepere de la ora 23:00. Majoritatea partidelor se vor disputa fie la ora 19:00, fie la ora 23:00. Exista īnsa si meciuri programate la alte ore, din cauza temperaturilor ridicate din Brazilia.

Partidele de la CM vor avea loc pe 12 stadioane, īn 12 orase. Faza eliminatorie va īncepe cu optimile, pe 28 iunie, la Belo Horizonte. Īntre 28 iunie si 1 iulie vom afla sfert-finalistele, care se vor duela pentru un loc īn careul de asi īntre 4 si 5 iulie. Semifinalele au loc pe 8 si 9 iulie, la Belo Horizonte si Sao Paulo, iar finala este la Rio de Janeiro, pe 13 iulie. Meciul pentru locul 3 va avea loc la Brasilia, pe 12 iulie.

===============================================================
GRUPELE CAMPIONATULUI MONDIAL 2014
===============================================================

*Grupa A:

-Brazilia
-Croatia
-Mexic
-Camerun


12 iunie: Brazilia - Croatia, la Sao Paulo, 23:00 -> Scor : 3-1 (Neymar "dubla", Oscar / Autogol Marcelo)
13 iunie: Mexic - Camerun, la Natal, 19:00 -> Scor : 1-0 ( Peralta)
17 iunie: Brazilia - Mexic, la Fortaleza, 22:00 -> Scor : 0-0
18 iunie: Camerun - Croatia, la Manaus, 01:00 -> Scor : 0-4 (Ivica Olic, Perisic, Mandzukic "dubla"
23 iunie: Camerun - Brazilia, la Brasilia, 23:00 -> Scor : 1-4 (Joėl Matip / Neymar "dubla", Fred, Fernando Luiz Roza)
23 iunie: Croatia - Mexic, la Recife, 23:00 -> Scor : 1-3 (Ivan Perišic / Rafael Mįrquez, Andrés Guardado, Javier Hernįndez)

Echipele din grupa A calificate in Optimile Campionatului Mondial sunt :

*Brazilia - primul loc, 7 puncte
*Mexic - locul doi, 7 puncte

Echipele Outsidere :

*Croatia - locul trei, 3 puncte
*Camerun - locul patru, 0 puncte


Retineti: Departajarea s-a facut in urma golajerajului favorabil Braziliei. Ambele echipe au terminat cu 7 puncte.

Altele:

Brazilia - Croatia :  Brazilia a debutat cu victorie la Cupa Mondiala, īnsa meciul contra Croatiei nu a fost deloc usor pentru sud-americani.

Mexic - Camerun : Asta pentru ca la Natal ploua foarte rar, iar precipitatiile sunt un eveniment. Vineri, īnsa, parca s-au rupt norii, iar partida care a opus nationala lui Chicharito Hernandez trupei lui Eto’o s-a disputat mai degraba sub semnul apei.

Brazilia - Mexic : Brazilia si Mexic au terminat la egalitate prima partida din etapa a doua a grupei A. A fost 0-0 la Fortaleza, unde ambele echipe s-au jucat cu ocaziile iar portarul mexicanilor, Ochoa, a fost omul meciului.

Camerun - Croatia : Croatii sunt īmblānzitori de lei. Elevii lui Niko Kovac au facut instructie cu formatia africana, fara Samuel Eto'o, cāstigānd la cel mai categoric scor, 4-0, din istoria formatiei ex-iugoslave la un turneu final mondial. Īn ultima runda a grupei, Croatia si Mexic īsi vor disputa, īn meciul direct, calificarea īn optimile de finala ale competitiei.Lipsa de disciplina din lotul lui Volker Finke a fost evidentiata pe teren si de eliminarea lui Alex Song, care a fost trimis la cabine īn minutul 40, dupa ce a īncercat sa-l loveasca pe Mario Mandzukic, cu un cot īn spate. Arbitrul Proenca a vazut incidentul si a scos cartonasul rosu, sub privirile legendarului Rigobert Song, aflat īn staff. Atacantul Moukandjo (Nancy) si fundasul Benoit Assou-Ekoto au avut un schimb dur de replici, moment īn care colegul lui Chiriches de la Tottenham l-a lovit cu capul īn figura pe coechipierul sau. Moukandjo a reactionat, l-a īmpins pe Assou-Ekoto, fiind nevoie de interventia prompta a lui Webo pentru ca cei doi sa nu se ia la bataie pe gazon.

Camerun - Brazilia : Luiz Felipe Scolari a tratat partida cu nationala Camerunului ca pe un meci crucial. A trimis pe teren tot ce-a avut mai bun, miza fiind una singura: usurarea drumului spre sferturile competitiei. Pentru a evita un adversar incomod īn optimi, adica Olanda, Brazilia trebuia sa se impuna īn fata africanilor, dar trebuia sa fie cu urechea atintita si la partida Mexic - Croatia

Croatia - Mexic : Reprezentativa Mexicului s-a calificat fara īnfrāngere īn optimile de finala ale CM 2014, dar a terminat pe locul doi īn clasamentul grupei A, fiind departajata de golaveraj de Brazilia.


===============================================================

*Grupa B:

-Spania,
-Olanda
-Chile
-Australia

13 iunie: Spania - Olanda, la Salvador, 22:00 -> Scor : 1-5 (Xabi Alonso penalty / Van Persie "dubla", Robben "dubla", De Vrij)
14 iunie: Chile - Australia, la Cuiaba, 01:00 -> Scor : 3-1 (Alexis Sanchez, Valdivia, Beausejour / Tim Cahill)
18 iunie: Australia - Olanda, la Porto Alegre, 19:00 -> Scor : 2-3 (Tim Cahill, Jedinak "penalty" / Arien Robben, Van Persie, Depay)
18 iunie: Spania - Chile, la Rio de Janeiro, 22:00 -> Scor : 0-2 (Vargas, Aranguiz)
23 iunie: Australia - Spania, la Curitiba, 19:00 -> Scor : 0-3 (David Villa, Fernando Torres, Juan Mata)
23 iunie: Olanda - Chile, la Sao Paulo, 19:00 -> Scor : 2-0 (Leroy Fer, Memphis Depay)

Echipele din grupa B calificate in Optimile Campionatului Mondial sunt :

*Olanda - primul loc, 9 puncte
*Chile - locul doi, 6 puncte

Echipele Outsidere :

*Spania - locul trei, 3 puncte
*Australia - locul patru, 0 puncte

Altele:

Spania - Olanda : Nici īn cele mai cumplite cosmaruri nu se gāndeau spaniolii ca vor pierde un meci la un turneu final mondial la un asemenea scor. Īn plus, olandezii au fost cei care s-au temut de acest meci cel mai mult. Dupa īnfrāngerea din amicalul cu Franta, din luna martie, scor 0-3, Louis Van Gaal le-a spus jucatorilor sai ca trebuie sa schimbe sistemul de joc pentru ca Olanda sa evite un esec la scor īn fata campioanei mondiale si europene en-titre.

Chile - Australia : Chilienii au īnceput īn forta meciul cu Australia. Īn primele 15 minute, „cangurii” s-au trezit cu doua goluri īn marsupiu!

Australia : Olanda : Olanda este cu un picior īn optimile de finala ale Cupei Mondiale, dupa ce au revenit de la 2-1 īn meciul cu Australia, cāstigānd cu 3-2.

Spania - Chile : Spania a pierdut si meciul cu Chile (0-2), dupa dezastrul cu Olanda (1-5), si campioana mondiala paraseste competitia din faza grupelor. Este pentru a cincea oara cānd o campioana a lumii en-titre nu trece de grupe la un turneu final mondial. Ibericii au pierdut pentru prima oara īn fata selectionatei statului Chile, dupa alte 10 īntālniri directe fara īnfrāngere (opt victorii, doua remize).

Australia - Spania : Echipa lui Vicente Del Bosque a īnceput cu multe schimbari fata de primele doua meciuri, iar asta s-a vazut. Dupa un īnceput greoi, traseele catre poarta lui Ryan s-au deschis, iar David Villa a iesit la rampa cu un vole peste poarta (19) si cāteva actiuni pe stānga īncheiate cu centrari īn fata portii. Spania a obtinut victoria de onoare.

Olanda - Chile : Olanda a reusit sa cāstige disputa cu Chile, ultima din grupa la CM 2014, si astfel evita Brazilia īn optimi. Tinerii Leroy Fer si Memphis Depay au īnscris golurile unui success conturat dupa pauza si consolidat mai ales defensiv. Chile, care impresionase īn primele doua meciuri, n-a avut vreo ocazie mare la poarta europenilor. Olandezilor le-a lipsit Robin Van Persie, golgheterul fiind suspendat pentru doua cartonase galbene, iar Van Gaal i-a odihnit pe De Guzman si Martins Indi, astfel ca īn primul 11 au aparut Lens, Wijnaldum si Kuyt. Modificarile de efectiv au schimbat si sistemul iar Olanda a jucat 4-3-2-1, prima oara la acest turneu final cānd nu a folosit trei stop-eri.


===============================================================

*Grupa C:

-Columbia
-Grecia
-Coasta de Fildes
-Japonia

14 iunie: Columbia - Grecia, la Belo Horizonte, 19:00 -> Scor : 3-0 (Armero, Gutierrez, Rodriguez)
15 iunie: Coasta de Fildes - Japonia, la Recife, 04:00 -> Scor : 2-1 (Bony, Gervinho / Honda)
19 iunie: Columbia - Coasta de Fildes, la Brasilia, 19:00 -> Scor : 1-2 (Rodriguez, Quintero / Gervinho)
20 iunie: Japonia - Grecia, la Natal, 01:00 ->Scor : 0-0
24 iunie: Japonia - Columbia, la Cuiaba, 23:00 -> Scor : 1-4 (Shinji Okazaki / Juan Cuadrado "penalty", Jackson Martķnez, Jackson Martķnez, James Rodrķguez)
24 iunie: Grecia - Coasta de Fildes, la Fortaleza, 23:00 -> Scor : 2-1 (Andreas Samaris, Georgios Samaras "penalty" / Wilfried Bony)

Echipele din grupa C calificate in Optimile Campionatului Mondial sunt :

*Columbia - primul loc, 9 puncte
*Grecia - locul doi, 4 puncte

Echipele Outsidere :

*Coasta de Fildes - locul trei, 3 puncte
*Japonia - locul patru, 1 punct

Altele:

Columbia - Grecia : Columbia a debutat excelent la CM 2014, cāstigānd cu 3-0 īn fata Greciei īn primul meci al zilei de sāmbata (a treia a turneului) si primul din Grupa C, din care mai fac parte Japonia si Coasta de Fildes.

Coasta de Fildes - Japonia : Repartizata mereu cu cāte doua forte īn grupa la precedentele prezente la CM (cu Argentina si Olanda īn 2006, respectiv cu Brazilia si Portugalia īn 2010), nationala lui Drogba are alte oportunitati de aceasta data. Scorul final a fost 2-1 pentru africani, care au demonstrat ca depind īntr-o proportie covārsitoare de legenda Drogba, chiar daca atacantul care facea furori la Chelsea nu mai este la prima tinerete.

Columbia - Coasta de Fildes : Columbia a reusit cea de-a doua sa victorie la Mondial, contra Coastei de Fildes, si este aproape de calificarea īn optimile CM 2014!

Japonia - Grecia : Japonia si Grecia au facut primul punct īn Grupa C tocmai dupa meciul direct. O partida care a īnceput ca la box, echilibrat, fara ca vreuna dintre formatii sa-si asume prea multa responsabilitate.

Japonia - Columbia : Columbia a cāstigat si al treilea meci al Grupei C de la CM 2014, scor 4-1 īn fata Japoniei si a terminat cu maximum de puncte si cu un golaveraj impecabil: 9-2.

Grecia - Coasta de Fildes : Grecia s-a calificat īn optimile de finala ale CM 2014 dupa un final dramatic al meciului contra Coastei de Fildes, ultimul din faza grupelor. Elenii ies prima oara īn istoria participarilor lor la mondiale din grupa gratie unui gol īnscris din penalty, īn ultimul minut al prelungirilor.


===============================================================

*Grupa D:

-Uruguay
-Costa Rica
-Anglia
-Italia

14 iunie: Uruguay - Costa Rica, la Fortaleza, 22:00 -> Scor : 1-3 (Edison Cavani "penalty" / Joel Campbell, Oscar Duarte)
15 iunie: Anglia - Italia, la Manaus, 01:00 -> Scor : 1-2 (Daniel Sturridge / Claudio Marchisio, Mario Balotelli)
19 iunie: Uruguay - Anglia, la Sao Paulo, 22:00 -> Scor : 2-1 (Luis Suarez "dubla" / Wayne Rooney)
20 iunie: Italia - Costa Rica, la Recife, 19:00 -> Scor : 0-1 (Bryan Ruiz)
24 iunie: Italia - Uruguay, la Natal, 19:00 -> Scor : 0-1 (Diego Godķn)
24 iunie: Costa Rica - Anglia, la Belo Horizonte, 19:00 -> Scor : 0-0

Echipele din grupa D calificate in Optimile Campionatului Mondial sunt :

*Costa Rica - primul loc, 7 puncte
*Uruguay - locul doi, 6 puncte

Echipele Outsidere :

*Italia - locul trei, 3 puncte
*Anglia - locul patru, 1 punct

Altele:

Uruguay - Costa Rica : Jorge Luis Pinto, singurul selectioner de la turneul final care n-a jucat fotbal ca profesionist vreodata, a construit o formatie nu doar disciplinata, ci si vicleana, pentru ca victoria obtinuta sāmbata seara e una a inteligentei īnainte de toate. Costa Rica a produs prima mare surpriza la CM 2014, īnvingānd campioana Americii de Sud, Uruguay, cu 3-1. Condusi la pauza cu 1-0, costaricanii au īntors rezultatul īn doar trei minute si au trei puncte īntr-o grupa īn care se īntrec cu trei foste campioane mondiale.

Anglia - Italia : Italia a debutat cu dreptul īn Grupa D de la CM 2014. Elevii lui Cesare Prandelli au īnvins Anglia si se alatura īn clasament reprezentativei din Costa Rica, dupa prima etapa, cu o victorie. Englezii au īnceput curajos si au avut trei ocazii īn primele 10 minute, īnsa rānd pe rānd Sterling, Henderson si Welbeck nu au gasit drumul spre gol.

Uruguay - Anglia : Luis Suarez a fost "calaul" Angliei īn partida de joi seara, de la CM 2014, pe care englezii au pierdut-o īn fata reprezentativei Uruguayului.

Italia - Costa Rica : Italia tremura serios pentru calificarea īn optimile Campionatului Mondial din Brazilia, dupa īnfrāngerea surprinzatoare suferita cu Costa Rica, scor 0-1.

Italia - Uruguay : Italia avea nevoie si de un egal pentru a se califica īn faza optimilor, dar a sfārsit partida cu Uruguay cu un om mai putin si cu o īnfrāngere, similara cu eliminarea de la CM 2014. Pe ”Arena das Dunas”, din Natal, ultima si pentru Italia si pentru Uruguay din Grupa D, elevii lui Cesare Prandelli porneau favoriti, mai ales ca aveau doua sanse din trei pentru a continua competitia.

Costa Rica - Anglia : Eliminata de la CM 2014 īnca dupa primele doua meciuri, Anglia nu a reusit sa cāstige nici marti, īn cea de-a treia etapa a Grupei D, cānd a remizat, scor 0-0, cu liderul Costa Rica. Aflata la primul sau meci din istoria participarilor la Cupa Mondiala īn care joaca fara sa aiba vreo sansa de a avansa īn faza urmatoare, Anglia a aliniat o echipa mult schimbata fata de precedentele partide.


===============================================================

*Grupa E:

-Elvetia
-Ecuador
-Franta
-Honduras

15 iunie: Elvetia - Ecuador, la Brasilia, 19:00 -> Scor : 2-1 (Mehmedi, Seferovic / Valencia)
15 iunie: Franta - Honduras, la Porto Alegre, 22:00 ->Scor : 3-0 (Dubla Karim Benzema; un gol a fost marcat din penalty, Noel Valladares)
20 iunie: Elvetia - Franta, la Salvador, 23:00 -> Scor : 2-5 (Blerim Džemaili, Granit Xhaka / Karim Benzema, Moussa Sissoko, Blaise Matuidi, Olivier Giroud, Mathieu Valbuena)
21 iunie: Honduras - Ecuador, la Curitiba, 01:00 -> Scor : 1-2 (Carlo Costly / Enner Valencia "dubla"
25 iunie: Honduras - Elvetia, la Manaus, 23:00 -> Scor : 0-3 (Xherdan Shaqiri "Hat-trick"
25 iunie: Ecuador - Franta, la Rio de Janeiro, 23:00 -> Scor : 0-0

Echipele din grupa E calificate in Optimile Campionatului Mondial sunt :

*Franta - primul loc, 7 puncte
*Elvetia - locul doi, 6 puncte

Echipele Outsidere :

*Ecuador - locul trei, 4 puncte
*Honduras - locul patru, 0 puncte

Altele:

Elvetia - Ecuador : Elvetia a cāstigat dramatic primul sau meci de la Cupa Mondiala, īmpotriva Ecuadorului, marcand golul victoriei in minutul 90+3, dupa ce au fost condusi cu 1-0)

Franta - Honduras : Franta nu a lasat loc de surprize īn primul meci de la CM 2014. Elevii lui Didier Deschamps au pornit mai greu, īnsa au reusit pāna la urma sa se impuna clar īn meciul cu reprezentativa Hondurasului.

Elvetia - Franta : Franta e aproape de o calificare en fanfare īn optimile de finala ale CM 2014, dupa o victorie convingatoare si categorica, 5-2, cu Elvetia.

Honduras - Ecuador : Honduras si Ecuador au oferit una dintre cele mai intense partide de la CM 2014, nivelul angajamentului fiind total, iar desfasurarea jocului, plina de suspans. Ecuadorienii au revenit de la 0-1, iar dubla lui Enner Valencia le ofera sperante pentru optimi.

Honduras - Elvetia : Elvetia s-a calificat īn optimile de finala de la CM 2014, dupa ce īn ultimul meci al Grupei E a cāstigat cu 3-0 īn fata reprezentativei din Honduras si a terminat pe locul al doilea, cu 6 puncte si golaveraj 7-6. Īn prima faza direct eliminatorie, europenii vor juca īmpotriva Argentinei, cāstigatoarea Grupei F.

Ecuador - Franta : Partida dintre Franta si Ecuador poate fi exemplul perfect pentru a demonstra faptul ca si un meci fara goluri poate fi unul extrem de placut ochiului. Iar asta pentru ca ambele echipe s-au īntrecut īn faze de poarta, cu precadere īn partea secunda, cānd fiecare atac ajunsese la un moment dat sa reprezinte o ocazie īn sine.


===============================================================

*Grupa F:

-Argentina
-Bosnia-Herzegovina
-Iran
-Nigeria

16 iunie: Argentina - Bosnia-Hertegovina, la Rio de Janeiro, 01:00 -> Scor : 2-1 ( Autogol Kolasinac, Lionel Messi / Ibisevic)
16 iunie: Iran - Nigeria, la Curitiba, 01:00 -> Scor : 0-0
21 iunie: Argentina - Iran, la Belo Horizonte, 19:00 -> Scor : 1-0 (Lionel Messi)
22 iunie: Nigeria - Bosnia-Hertegovina, la Cuiaba, 01:00 -> Scor : 1-0 (Peter Odemwingie)
25 iunie: Nigeria - Argentina, la Porto Alegre, 19:00 -> Scor : 2-3 (Ahmed Musa " dubla" / Lionel Messi "dubla", Marcos Rojo)
25 iunie: Bosnia-Hertegovina - Iran, la Salvador, 19:00 -> Scor : 3-1 (Edin Džeko, Miralem Pjanic, Avdija Vršajevic / Reza Ghoochannejhad)

Echipele din grupa F calificate in Optimile Campionatului Mondial sunt :

*Argentina - primul loc, 9 puncte
*Nigeria - locul doi, 4 puncte

Echipele Outsidere :

*Bosnia - locul trei, 3 puncte
*Iran - locul patru, 1 punct

Altele:

Argentina - Bosnia : Argentina are maximum de puncte dupa primul meci pe care l-a sustinut īn cadrul CM 2014, īnsa victoria asupra elevilor lui Safet Susic trebuie privita cu multa atentie.

Iran - Nigeria : Iran si Nigeria au produs prima remiza a Mondialului Brazilian. La a doua īntālnire directa din istorie, africanii au īnceput mai bine confruntarea de pe Arena da Baixada, din Curitiba.

Argentina - Iran : Argentina s-a calificat īn optimile de finala ale CM 2014 dupa victoria la limita, 1-0, cu Iran, dar n-a convins īn primele doua meciuri din grupa. Sāmbata, la Belo Horizonte, Lionel Messi si-a salvat echipa cu un gol marcat īn minutul 90+1, dar ocaziile cu adevarat importante au apartinut iranienilor.

Nigeria - Bosnia : Nigeria a īnvins Bosnia-Hertegovina cu 1-0 īntr-un meci din grupa "F" a CM, la Cuiabį, printr-un gol marcat de Peter Odemwingie ('29), astfel ca are sanse mari sa acceada pentru a treia oara īn ”optimile” unui turneu final, dupa editiile din 1994 si 1998. Īn 2002 si 2010, africanii nu au depasit faza grupelor.

Nigeria - Argentina : Argentina a terminat Grupa F de la CM 2014 pe primul loc, cu maximum de puncte, dupa ce īn meciul al treilea a cāstigat cu 3-2 īn fata Nigeriei. Īn optimile de finala, "pumele" vor juca īmpotriva ocupantei locului al doilea din Grupa E, care se va decide dintre Ecuador, Elvetia si Franta. Nigerienii, care au obtinut locul secund, vor juca īmpotriva cāstigatoarea Grupei E. Franta are 6 puncte dupa primele doua etape si are cele mai mari sanse sa o cāstige.

Bosnia-Hertegovina - Iran : Bosnia a obtinut o victorie frumoasa, dar care conteaza doar pentru palmares. Atāt bosniacii, cāt si iranienii parasesc mondialul brazilian din faza grupelor.


===============================================================

*Grupa G:

-Germania
-Portugalia
-Ghana
-Statele Unite

16 iunie: Germania - Portugalia, la Salvador, 20:00 -> Scor : 4-0 (Muller "Hat-trick", Hummels )
17 iunie: Ghana - SUA, la Natal, 01:00 -> Scor : 1-2 (Andre Ayew / Clint Dempsey / Brooks)
21 iunie: Germania - Ghana, la Fortaleza, 22:00 -> Scor : 2-2 (Mario Götze, Miroslav Klose / André Ayew, Asamoah Gyan)
23 iunie: SUA - Portugalia, la Manaus, 01:00 -> Scor : 2-2 (Jermaine Jones, Clint Dempsey / Nani, Silvestre Varela)
26 iunie: SUA - Germania, la Recife, 19:00 -> Scor : 0-1 (Thomas Müller)
26 iunie: Portugalia - Ghana, la Brasilia, 19:00 -> Scor : 2-1 (John Boye "autogol", Cristiano Ronaldo / Asamoah Gyan)

Retineti: Departajarea s-a facut in urma golajerajului favorabil echipei SUA. Ambele echipe (SUA si Portugalia) au terminat cu 4 puncte.

Echipele din grupa G calificate in Optimile Campionatului Mondial sunt :

*Germania - primul loc, 7 puncte
*SUA - locul doi, 4 puncte

Echipele Outsidere :

*Portugalia - locul trei, 4 puncte
*Ghana - locul patru, 1 punct

Altele:

Germania - Portugalia : Ce meci a facut Germania contra Portugaliei la CM 2014! Formatia lui Joachim Low a defilat īn fata trupei lui Cristiano Ronaldo, etalānd acelasi stil simplu si eficace dintotdeauna.

Ghana - SUA : Cāt de frustrant trebuie sa fie sa alergi dupa egalare īnca din secunda 30! A trait-o Ghana, īn primul ei meci din grupa G de la CM 2014, īn fata reprezentatativei Statelor Unite ale Americii. SUA s-a impus dramatic īn cele din urma, cu 2-1.

Germania - Ghana : Germania nu a mai impresionat ca īn meciul cu Portugalia si a scos cu greu o remiza contra Ghanei, scor 2-2.

SUA - Portugalia : Fara doar si poate, asistam la unul dintre cele mai spectaculoase turnee finale din istoria moderna a Cupei Mondiale. Dupa o serie īntreaga de jocuri antologice, ziua de luni, cea de-a 12-a competitiei din Brazilia, ne-a adus īn fata un nou meci care a avut aproape de toate: ocazii, rasturnari de scoruri, extaz si agonie.

SUA - Germania : Germania a cāstigat grupa G, cu sapte puncte, dupa victoria la limita īn fata Statelor Unite, scor 1-0. Prima repriza a duelului dintre Joachim Low si Jurgen Klinsmann a fost saraca īn faze de poarta. Zusi a avut sansa golului pentru americani īn minutul 22, īnsa sutul sau a ocolit poarta lui Neuer.

Portugalia - Ghana : Cu un singur punct īnaintea ultimului meci din Grupa G de la CM 2014, Portugalia si Ghana mai aveau sanse mici pentru calificarea īn optimi.


================================================================

*Grupa H:

-Belgia
-Algeria
-Rusia
-Coreea de Sud

17 iunie: Belgia - Algeria, la Belo Horizonte, 19:00 -> Scor : 2-1 (Fellaini, Mertens / Feghouli)
18 iunie: Rusia - Coreea de Sud, la Cuiaba, 01:00 -> Scor : 1-1 (Kerzhakov / Lee Keun-Ho)
22 iunie: Belgia - Rusia, la Rio de Janeiro, 19:00 -> Scor : 1-0 (Origi)
22 iunie: Coreea de Sud - Algeria, la Porto Alegre, 22:00 -> Scor : 2-4 (Son Heung Min, Koo Jacheol / Islam Slimani, Rafik Halliche, Abdelmoumene Djabou, Yacine Brahimi)
26 iunie: Algeria - Rusia, la Curitiba, 23:00 -> Scor : 1-1 (Islam Slimani / Alexander Kokorin)
26 iunie: Coreea de Sud - Belgia, la Sao Paulo, 23:00 -> Scor : 0-1 (Jan Vertonghen)

Echipele din grupa H calificate in Optimile Campionatului Mondial sunt :

*Belgia - primul loc, 9 puncte
*Algeria - locul doi, 4 puncte

Echipele Outsidere :

*Rusia - locul trei, 2 puncte
*Coreea de Sud - locul patru, 1 punct

Altele:

Belgia - Algeria : Belgia a reusit a sasea rasturnare de scor a acestei competitii! Recordul la un Mondial e de 9!

Rusia - Coreea de Sud : Rusia si Coreea de Sud se īntālneau īn ultimul meci al primei runde din faza grupelor cu presiunea victoriei Belgiei asupra Algeriei. Poate de aceea, temāndu-se de o greseala care le poate fi fatala, cele doua echipe s-au studiat īndelung īn startul meciului, unul fara faze deosebite de poarta. Precaute si mai concentrate pe faza defensiva, Rusia si Coreea de Sud au īncheiat o prima repriza fara prea mult fotbal la egalitate, 0-0.


Belgia - Rusia : Introdus īn a doua repriza, Origi a adus calificarea echipei lui Wilmots īn minutul 88! Belgia īnvinge si se califica īn optimi! Rusia mai are sanse īn ultima runda, dar sta si la māna rezultatelor.

Coreea de Sud - Algeria : Algeria a anesteziat Coreea de Sud īn prima repriza a meciului de la Porto Alegre si īn ciuda forcingului din ultimele 45 de minute ale asiaticilor, a pastrat avantajul si a cāstigat primul meci la Mondiale dupa 32 de ani. Cele trei puncte pastreaza sanse de calificare īn optimi pentru magrebieni, sanse pe care acestia si le joaca īn meciul direct cu Rusia, ultimul din grupa la CM 2014.

Algeria - Rusia : Reprezentativa Algeriei face istorie la Campionatul Mondial! Echipa lui Vahid Halilhodzic a remizat cu Rusia si s-a calificat īn optimile de finala īn Brazilia. O asteapta acum meciul cu selectionata Germaniei, cu care are un palmares de invidiat - doua victorii din doua īntālniri. Algeria si Rusia si-au disputat ocuparea locului secund īn grupa H si calificarea īn optimile de finala ale Campionatului Mondial.

Coreea de Sud - Belgia : Cu maximum de puncte īn Grupa H si fara emotii īn privinta calificarii, belgienii si-au menajat vedetele īn meciul cu selectionata Coreei de Sud.


================================================================
OPTIMILE DE FINALA :
================================================================

- Brazilia - Chile -  sāmbata, 28 iunie - ora 19:00

- Uruguay - Columbia - sāmbata, 28 iunie - ora 23:00

- Olanda - Mexic - duminica, 29 iunie - ora 19:00

- Costa Rica - Grecia - duminica, 29 iunie - ora 23:00

- Franta - Nigeria - luni, 30 iunie, ora 19:00

- Germania - Algeria - luni, 30 iunie, ora 23:00

- Argentina - Elvetia - marti, 1 iulie, ora 19:00

- Belgia - SUA - marti, 1 iulie, ora 23:00

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
REZULTATELE DIN OPTIMILE DE FINALA :
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Brazilia - Chile : Scor : 1-1  -> 3-2 Lovituri de la 11 metri (David Luiz / Alexis Sįnchez)

Altele:

Brazilia a deschis scorul, prin David Luiz, dar chilienii au revenit īn joc dupa doar 14 minute, prin Alexis Sanchez. Era minutul 32. Apoi, nu s-a mai marcat, desi ambele echipe au ratat ocazii imense. Claudio Bravo si Julio Cesar si-au demonstrat valoarea, ultimul fiind ales omul meciului. A fost nevoie de loviturile de departajare pentru a se decide prima sfertfinalista de la CM 2014, care este chiar tara gazda. JULIO CESAR a fost desemnat de FIFA cel mai bun fotbalist al partidei.

=================================================================

- Uruguay - Columbia : Scor : 2-0 (James Rodrķguez "dubla"

Altele:

Cel mai frumos gol de pāna acum al Campionatului Mondial s-a īnscris īn optimi, īn meciul dintre Columbia si Uruguay. Dupa aproape jumatate de ora īn care nu s-a īntāmplat aproape nimic, James Rodriguez a reusit o executie senzationala, prin care a deschis scorul. Si ce executie a avut pustiul de 22 de ani!

=================================================================

- Olanda - Mexic : Scor : 2-1 (Wesley Sneijder, Klaas Jan Huntelaar / Giovani dos Santos)

Altele:

Olanda este īn sferturile Cupei Mondiale din Brazilia, īnsa echipa lui Van Gaal a trecut prin mari emotii īn duelul cu Mexic si a reusit sa cāstige, scor 2-1, dupa doua goluri marcate īn ultimele minute!

=================================================================

- Costa Rica - Grecia : Scor : 1-1 -> 5-3 Lovituri de la 11 metri (Bryan Ruiz / Sokratis Papastathopoulos)

Altele:

Costa Rica a eliminat Grecia la loviturile de departajare, dupa un meci pe muchie de cutit īn optimile de finala de la CM 2014 si merge īn premiera īn faza "sferturilor", acolo unde o va īntālni pe 5 iulie pe Olanda, care s-a calificat tot dupa un joc dramatic, īn fata reprezentativei din Mexic.

=================================================================

- Franta - Nigeria : Scor : 2-0 (Paul Pogba, Joseph Yobo)

Altele:

Franta s-a calificat, luni, īn sferturile de finala de la CM 2014, gratie victoriei cu 2-0 obtinute īn fata Nigeriei, gratie golului marcat de Paul Pogba, pe final de meci (80) si autogolului lui Yobo (90+2).

=================================================================

- Germania - Algeria : Scor : 2-1 -> Meciul s-a jucat pana in minutul 120 ! (André Schürrle, Mesut Özil / Abdelmoumene Djabou)

Altele:

Reprezentativa Germaniei a trecut cu mari emotii de Algeria, dupa reprizele de prelungiri, datorita golurilor marcate de Schurrle si de Ozil. Algerienii au marcat si ei pe final, dar a fost prea tārziu, astfel ca vineri Franta - Germania va fi primul sfert de la CM 2014 si unicul disputat īntre doua nationale europene.

=================================================================

- Argentina - Elvetia : Scor : 1-0 -> Meciul s-a jucat pana in minutul 120 ! (Įngel di Marķa)

Altele:

Argentina a avut, evident, controlul jocului, dar a manevrat greu si nu a gasit solutii īn fata zidului elvetian. Cele doua echipe au riscat putin, s-au anihilat reciproc īn mare masura si nu avut nicio ocazie īn prima jumatate de ora a penultimei optimi de la CM 2014.

=================================================================

- Belgia - SUA : Scor : 2-1 -> Meciul s-a jucat pana in minutul 120 ! (Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku / Julian Green)

Altele:

Belgia a demonstrat de ce are sanse sa cāstige Cupa Mondiala din Brazilia. Echipa lui Wilmots a facut cu Statele Unite cel mai bun meci de la turneul final si a ajuns pentru a doua oara īn istorie īn sferturile de finala, īnsa s-a impus abia dupa prelungirile de la Salvador, scor 2-1.

================================================================
SFERTURILE DE FINALA :
================================================================

- Vineri, 4 iulie :

ora 19:00: Franta - Germania

ora 23:00: Brazilia - Columbia



- Sāmbata, 5 iulie

ora 19:00: Argentina - Belgia

ora 23:00: Olanda - Costa Rica

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
REZULTATELE DIN SFERTURILE DE FINALA :
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Franta - Germania : Scor : 0-1 (Mats Hummels)

- Brazilia - Columbia : Scor : 2-1 (Thiago Silva, David Luiz / James Rodrķguez "penalty"

- Argentina - Belgia : Scor : 1-0 (Gonzalo Higuaķn)

- Olanda - Costa Rica : Scor : 0-0 -> Lovituri de la 11 metri 4-3

--------------
ALTELE :
--------------

- Franta - Germania : Nemtii sunt prezenti pentru a 13-a oara īntr-o semifinala de Cupa Mondiala, competitie pe care a cāstigat-o de 3 ori de-a lungul istoriei. Golul lui Hummels a fost decisiv vineri seara. Reusita nemtilor a venit dupa o lovitura libera, paradoxal pentru Franta, care īn primele 4 meciuri adunase 5 goluri marcate īn urma fazelor fixe (unul din penalty, 3 dupa cornere si unul dupa o lovitura libera), cele mai multe din īntregul turneu.

- Brazilia - Columbia : Brazilia a cāstigat duelul sud-american cu reprezentativa Columbiei si merge īn semifinale, acolo unde va īntālni Germania. Scolari trebuie sa se descurce īmpotriva nemtilor fara capitanul Thiago Silva, suspendat.

- Argentina - Belgia : Argentina s-a calificat īn semifinalele CM 2014 cu un gol marcat de Higuain īn minutul 8, primul la aceasta editie pentru atacantului lui Napoli, fara sa straluceasca si sa convinga. Messi n-a mai fost nici el salvatorul din partidele anterioare, dar sud-americanii merg mai departe mai ales datorita experientei.

- Olanda - Costa Rica : Meci nebun īn sferturile CM 2014, īntre Olanda si Costa Rica! Batavii s-au calificat la penalty-uri, scor 4-3, dupa o partida dominata de la un capat la celalalt, īn care au trimis mingea īn bara de trei ori si au īncheiat cele 120 de minute de joc fara gol marcat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SEMIFINALA :
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Marti, 8 iulie: Brazilia - Germania, ora 23:00

- Miercuri, 9 iulie: Olanda - Argentina, ora 23:00

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
REZULTATELE DIN SEMIFINALA :
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Brazilia - Germania : Scor : 1-7 (Oscar / Thomas Müller, Miroslav Klose, Toni Kroos "dubla", Sami Khedira, André Schürrle "dubla"

- Olanda - Argentina : Scor : ( 0-0  "2-4" la penalty)

--------------
ALTELE :
--------------

- Brazilia - Germania : Germania a devenit, marti, prima finalista de la CM 2014, dupa ce a eliminat tara gazda, pe Brazilia, cu scorul de 7-1, cel mai drastic īncasat vreodata de nationala auriverde si cel mai mare īnregistrat īntr-o semifinala de Cupa Mondiala.

Germania, campioana mondiala īn 1954, 1974 si 1990, va disputa a opta sa finala a competitiei (le-a pierdut pe cele din 1966, 1982, 1986 si 2002), dupa ce pe ultima o pierduse chiar īn fata Braziliei, īn 2002.

Īn ultimul act, echipa antrenata de Joachim Low va īntālni īnvingatoarea dintre Argentina si Olanda, care se īntālnesc miercuri, de la ora 23:00, īn cealalta semifinala a Mondialului din tara Cafelei.

Germanii si-au luat revansa cu vārf si īndesat pentru acel 0-2 suferit īn fata Braziliei īn urma cu 12 ani, īn finala Mondialului gazduit de Coreea de Sud si Japonia. Formatia sud-americana, condusa - ca si atunci - de Luiz Felipe Scolari nu a contat decāt īn primele minute, cānd echilibrul a planat asupra jocului. Echipa lui Low a avut 18 minute de gratie īn care a marcat cele cinci goluri din prima repriza, iar tabela indica un neverosimil 0-5 īnca dinainte sa fi trecut o jumatate de ora de la primul fluier al arbitrului mexican Marco Rodriguez.

- Olanda - Argentina : Argentina s-a calificat pentru a patra oara īn istorie īn finala Campionatului Mondial si are sansa sa cāstige al treilea titlu pe Maracana, duminica, cānd o va īnfrunta pe Germania.

Sud-americanii au īnvins-o pe vicecampioana mondiala la penalty-uri, dupa un meci īn care ambele echipe au jucat precaut si au ales sa nu īsi asume niciun fel de riscuri.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FINALA  MARE SI FINALA MICA DE LA CAMPIONATULUI MONDIAL 2014
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------
FINALA MICA :
----------------------------------

*Sambata, 12 iulie: Brazilia - Olanda : Scor : 0 - 3 (Van Persie 3 - penalty, Blind 16, Wijnaldum 90+1)

ALTELE :
-------------

- Brazilia - Olanda : Olanda a castigat fara probleme finala mica a Mondialului dupa 3-0 cu Brazilia. Gazdele au īncasat 10 goluri īn ultimele doua partide de la CM 2014, Daley Blind a marcat primul sau gol la nationala Olandei, iar omul meciului a fost desemnat Arjen Robben.

Fara Wesley Sneijder, accidentat la īncalzire, selectionata lui van Gaal a īnceput tare si a profitat din plin de degringolada din echipa Braziliei. Īn minutul 2, Robben a fost agatat la marginea careului de Thiago Silva. Arbitrul a dictat penalty, transformat cu siguranta de Van Persie, īnsa fundasul lui PSG a scapat inexplicabil de eliminare. A fost golul 100 īncasat de Brazilia la Cupa Mondiala.

----------------------------------
FINALA MARE :
----------------------------------

* Duminica, 13 iulie: Germania - Argentina : Scor : 0-0 in 90 de minute, iar in minutul 113 a marcat golul victoriei, Gotze)

ALTELE :
--------------

* Germania - Argentina : Nemtii au suferit teribil pentru acest titlu suprem castigat la CM 2014. Joachim Low s-a confruntat cu probleme din start. Khedira s-a accidentat la īncalzire, īnlocuitorul Kramer a iesit si el lovit, apoi Higuain a marcat pentru Argentina, dar se afla īn ofsaid. Howedes a lovit bara, dar golul care a contat a fost al lui Gotze, īn a doua repriza a prelungirilor.

Selectionerul nemtilor s-a trezit cu multe planuri date peste cap īntr-un timp relativ scurt. Mai īntāi, Khedira a spus 'pas' finalei, dupa ce s-a accidentat stupid la īncālzire.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GERMANIA este noua campioana mondiala! Este al patrulea trofeu suprem al nemtilor, dupa succesele din 1954, 1974 si 1990!







sursa: Lossless & Mylossless.3xforum & digi sport

totul despre mondial fotbal 2014 mondial din brazilia mondial fotbal 2014 este cea de-a 20-a editie Eu

27.1KB


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la

NewFile Music 2012-2022