NewFile Music Romania
Muzica buna se gaseste doar aici, pe NewFile Music Romania !
Lista Forumurilor Pe Tematici
NewFile Music Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE NEWFILE MUSIC ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
marymari
Femeie
24 ani
Bacau
cauta Barbat
24 - 53 ani
NewFile Music Romania / @ Tutoriale utile pe intelesul tuturor / "HDTV" pe intelesul fiecarui devorator de filme! Moderat de funkyrecords, roadrunner
Autor
Mesaj Pagini: 1
Lossless
Eu

Din: totdeauna
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 9074


Ce inseamna HDTV (televiziune HD)?

In primul rand, de ce avem nevoie de HDTV?

Intotdeauna ne-am dorit ca, privind la TV sa experimentam senzatii cat mai apropiate de cele din incinta unui cinema. Iata ca acest lucru este in sfarsit posibil prin HDTV si sistemele audio digitale asociate in mod curent cu acest standard. Sintagma “cinema la tine acasa” prinde in sfarsit contur. De asemenea, iubitorii sportului pot trai senzatia prezentei alaturi de echipa favorita in atmosfera stadioanelor sau a salilor de sport din lumea intreaga.

Ce poate fi mai incitant decat sa urmaresti un meci de fotbal in atmosfera incinsa din tribune sau sa-ti sustii favoritii direct din incinta arenelor de tenis, handbal etc. si totusi …. sa fii acasa. Iata ca, acum toate aceste dorinte pot fi indeplinite prin existenta HDTV.


Ce este de fapt HDTV din punct de vedere tehnic?
Inalta definitie asigurata de standardul HDTV va asigura vizionarea imaginilor cu o claritate incredibila si sunet de o inalta calitate. Notiunea de realitate virtuala capata un nou sens si devine accesibila la domiciliu.

Vizionarea filmelor Blu-ray Disc™ devine un competitor al vizionarii filmelor la cinema. Conectarea de exemplu a unei console PLAYSTATION®3 ofera experiente de neuitat amatorilor de jocuri si nu numai.

Daca dorim sa definim acest standard de imagine din punct de vedere tehnic putem folosi diferite unitati de masura. In general, in perioada actuala veti auzi termeni de genul “720 pixeli”. Un pixel este un punct de culoare pe suprafata imaginii. Mai exact, termenul vine din limba engleza (PICture ELement). Acest termen a aparut odata cu adoptarea prelucrarii digitale a imaginilor (nevoia de a imparti imaginea in parti componente cat mai mici).

Deci, putem defini marimea unei imagini (si implicit nivelul de detalii pe care aceasta le ofera) comunicand dimensiunea acestei imagini in pixeli sau puncte de culoare). Aceste puncte asezate unul langa altul formeaza imaginea, ca o tabla de sah – de aici termeni de genul “720x576” care exprima rezolutia imaginii respective.

Ce rezoluţie?
Televizoarele cu definiţie standard afiseaza 720 x 576 pixeli sau 576 de linii de 720 pixeli fiecare.

Ecranele televizoarelor cu înaltă definiţie dispun de o rezolutie mult mai mare, de două ori mai ridicata la 1280 x 720 şi până la de cinci ori mai mare la 1920 x 1080 pixeli. Calitatea imaginii evolueaza in sens pozitiv odata cu cresterea numarului de pixeli afisat.



Aşadar, mai mulţi pixeli înseamnă o rezoluţie mai bună şi imagini de o calitate mai buna.

Diferenta intre inalta definitie si definitia standard nu consta doar in numarul de pixeli afisat pe ecran ci si in modul in care este afisata imaginea pe ecran (frame-ul).

Dar înalta definiţie oferă o astfel de calitate uimitoare a imaginii si prin modul in care sunt afisate imaginile (frame-urile). Este vorba de diferenţa dintre semnalul progresiv şi semnalul întreţesut.

Formatul întreţesut: imaginea se formează pe ecran în două etape, mai întâi fiind afişate liniile impare şi apoi cele pare. Imaginea se formeaza bazandu-se pe intarzierea perceptiei ochiului uman care este de aproximativ 1/10s. Astfel, desi liniile componente se afiseaza alternativ, ochiul percepe o imagine unitara. Consecinta modului de formare a imaginii este un efect de palpaire a imaginii ce apare ocazional.

Un semnal progresiv este mult mai avansat, toata informatia fiind scrisa dintr-o dată pe ecran, ceea ce înseamnă că puteţi vedea imediat toate detaliile. Acest principiu Cele mai utilizate formate HD (high definition) sunt 720p, 1080i şi 1080p. Aceste standard ne dau informatii despre cat de mare este rezolutia folosita si care este principiul de formare al imaginii afisate (‘i’ înseamnă întreţesut şi ‘p’ for progresiv). 1080p este cea mai avansată formă de imagine de inalta definitie.

Datorita standardizarii acestor rezolutii, au aparut logo-uri inregistrate care, pentru cunoscatori furnizeaza toate informatiile necesare interpretarii standardului pe care il definesc.


Inţelesul logo-urilor :



HD Ready are o rezoluţie minimă de 720 de linii pentru afişarea conţinutului High Definition.

Poate accepta formate video HD în 720p şi 1080i, dar nu poate afişa rezoluţia completă de la surse 1080p.

Pentru a afisa informatia trimisa de catre un echipament cu acest logo, televizorul trebuie să dispună de un ecran panoramic (16:9), de o componentă analogică, precum şi de o conexiune HDMI™.

---------------------------------------------------------------------------------------------


HD Ready 1080p sau ‘Full HD’ este rezoluţia ecranului care îndeplineşte cerinţele minime pentru HD Ready cu adăugarea a 1920 x 1080 pixeli.

Afişează conţinut la 1080i şi 1080p fără distorsiuni. Detaliile de inalta calitate înseamnă că se poate privi imaginea de aproape fara a aparea un efect de pixelare.

Mai mult, logo-ul HD Ready 1080p garantează posibilitatea reproducerii conţinutului la 24 Hz (24 de cadre pe secundă, precum şi la 50 Hz şi 60 Hz (de exemplu, DVD).

---------------------------------------------------------------------------------------------


HDTV include un tuner digital integrat cu televizorul, suplimentar faţă de cerinţele pentru HD Ready.

Aceasta înseamnă că puteţi să primiţi şi să afişaţi conţinut HD fără a adăuga o unitate tuner. HDTV 1080p este echivalent cu HDTV, dar acceptă rezoluţie full HD la 1920 x 1080, precum şi conţinut 24p (de exemplu, filme Blu-ray Disc™).

---------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------


HDTV

- televiziune digitala de inalta definitie;
detalii aici:

MKV

- este un format "container" folosit in cazul filmelor HDTV, ce poate include mai multe stream-uri video, audio si subtitrari. codec-urile utilizate in general sunt x264 si AC3/DTS
detalii aici:

Sistem Recomandat

- in functie de rezolutia si numarul cadrelor afisate pe secunda caracteristice fisierului video;
detalii aici:

De Ce Avem Nevoie

- programe/codecuri - necesare vizualizarii unui fisier video cu extensia "mkv" in conditii optime:

- PLAYER - Media Player Classic / Zoom Player / BS.Player
- CODEC VIDEO - CoreAVC
- CODEC AUDIO - AC3Filter
- SPLITTER/MUXER - Haali Media Splitter

VIZIONARE PLACUTA !!!

P.S. In cazul in care aveti un PC mai slabut decat cele recomandate la punctul trei folositi urmatoarele setari:

- "Skip all deblocking" si "no deinterlacing" pt. CoreAVC;
- "Boost Decoder Priority - ON" pt. Haali Media Splitter;
- Output "2/0 - stere" si "PCM 16bit" pt. AC3Filter


sursa: telehd.ro & xplor.ro


33.2KB


pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la

NewFile Music 2012-2022