rff000
PowerUser
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 143
|
|
Neta Soare
FLAC, 253 Mb.
Tracklist: 01 Vorbesc dusmanii, vorbesc 02 Vai ce scumpa-i tineretea 03 Baieti care va-insurati 04 M-a facut mama frumoasa 05 Neiculita de pe vale 06 Murgule, coama frumoasa 07 Ascultati, mai oameni buni 08 Din Islaz la Izbiceni 09 Banii ti-aduc bucuria 10 Mai Gheorghita, puiule 11 Mai neicuta, Constantine 12 Ochii tai ca doua stele 13 Sunt fata de maritat 14 Joaca sarba leganat 15 Omule, cat esti pe lume
https://cloud.mail.ru/public/4Zei/iMbKdDZtf
----------------------------------------------- Neta Soare, o artistă de renume De Mirela MARINESCU - 23 aprilie 2007
Iubeşte muzica populară de când se ştie. A cântat mereu cu drag, câştigând de partea sa publicul, care i-a oferit tot timpul cel mai preţios premiu: aplauzele
S-a născut în Giuvăreşti-Olt, pe ritmuri populare. Oamenii locului iubeau nespus acest gen de muzică, aşa că nu a trecut mult şi fetiţa cu ochi mari avea să-şi manifeste şi ea dragostea pentru arta populară. O dată cu primele cuvinte, au venit şi primele melodii fredonate. De atunci nu s-a mai oprit. Învăţa foarte repede toate versurile melodiilor ce-i ajungeau la ureche şi apoi le dădea o nouă conotaţie, căci, în interpretarea sa, ele sunau cu totul şi cu totul altfel. În scurtă vreme, toată lumea avea să sesizeze talentul micuţei, care însufleţea fiecare sărbătoare a satului sau fiecare serbare. Toată lumea dorea s-o asculte pe fetiţa aceea ce purta cu mândrie costumul popular moştenit de la bunica sa. Anii au trecut, iar adolescenta Neta Soare nu şi-a uitat dragostea dintâi, muzica populară, chiar dacă părăsise de ceva timp leagănul copilăriei şi se desprinsese de locul în care arta era un lucru sfânt. Ba, mai mult, a început cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova. I-au îndrumat paşii profesorii Paula Dogăroiu, Lucian Iordăchescu. O atenţie deosebită îi acordase şi profesoara de muzică de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, simţind că Neta Soare avea un talent deosebit de a interpreta muzică populară. Au urmat apoi primele apariţii pe o scenă adevărată. De aici nu a mai fost decât un pas până la recunoaşterea muncii sale, cea dintâi distincţie, trofeul festivalului de muzică populară „Corabia de aur“. Premiul cel mare avea să-l primească însă mai târziu: „Au fost multe premii, numeroase menţiuni, toate importante pentru artista de ieri şi de astăzi, dar cel mai important premiu pentru mine este cel din partea publicului, care îmi iubeşte cântecul. Aplauzele lui fac mai mult decât toate trofeele la un loc“, a precizat artista Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“.
Un nou album, un alt succes
Anii au trecut, aducând cu ei noi şi noi succese, căci fiecare cântec, fiecare album avea să se bucure de aprecieri din partea publicului iubitor de muzică populară. Până şi micuţii de la grădiniţă aveau să-i fredoneze cântecele, căci cine nu cunoaşte versurile melodiei „Cu soarele de dimineaţă“. Le cunosc şi le iubesc şi românii ce trăiesc în Finlanda, Bulgaria, lugoslavia, Australia sau Statele Unite ale Americii. De „vină“ este cu siguranţă artista, căci „eu cânt melodii uşoare, ale căror versuri pot fi reţinute, care pătrund repede în sufletul omului. Contează poate şi faptul că melodiile pe care le culeg le trec mai întâi prin filtrul sufletului meu şi abia apoi le interpretez“. De acelaşi „tratament“ vor beneficia şi cele 16 melodii de pe noul album, ce va fi lansat pe piaţă în decursul acestui an. Va uimi şi încânta aceeaşi voce deosebită, aceeaşi interpretare de mare clasă. Cu siguranţă, un nou succes.
Din CV-ul Netei Soare
Debutul radiofonic al Netei Soare a avut loc în 1982, iar cel discografic, în 1991. Bineînţeles că din CV-ul cântăreţei nu puteau lipsi numeroase premii primite la diferite concursuri, Premiul I la Festivalul „Corabia de Aur“; Premiul I în 1986, la Festivalul „Porţile de Fier“ (Orşova); Premiul II în 1987, la Festivalul „Floare de pe Bărăgan“ (Slobozia); Premiul II în 1987, la Festivalul „Argeşule, plai de dor“ (Piteşti), dar şi albume încununate de succes, printre care „Petrecere la români“ (1997), „Hai cu noi să petreci iară“ (1999), „Cântă, lăutare, cântă“ (2000), „Soarele de dimineaţă“ (2002), „De băiatul meu mi-e drag“ (2004).
|
|