Lossless
Eu Din: totdeauna
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 9146
Controversatul tratat īmpotriva pirateriei, ACTA, pierde din ce īn ce mai mult suport īn Europa. Bulgaria, Lituania şi Olanda s-au alăturat Poloniei şi Germaniei īn refuzul de ratificare al tratatului, invocānd drepturile omului şi dreptul la intimitate.
Bulgaria nu va ratifica tratatul ACTA datorită temerilor că această īnţelegere va aduce atingere libertăţii de a descărca filme şi muzică gratuit şi că va īncuraja spionajul pe internet, a spus īn această săptămānă ministrul bulgar al Economiei, Traicho Traikov. Peste 4.000 de oameni au ieșit pe străzile Sofiei sugerānd Parlamentului să nu ratifice acest tratat. Proteste similare au avut loc peste tot īn Europa, mii de tineri ieşind īn stradă. Demonstraţii au avut loc şi la Cluj-Napoca īn Piaţa Unirii.
Ministrul bulgar a spus că va trimite o propunere Consiliului de Miniştri pentru a opri procedura de semnare a tratatului. Această decizie īnseamnă că Bulgaria nu va face nicio acţiune īn ceea ce priveşte ACTA pānă cānd statele membre ale Uniunii Europene vor ajunge la o poziţie unică.
Īn acelaşi timp, Olanda se abţine de la semnarea tratatului. Conform Radio Netherlands Wordlwide, Parlamentul īncearcă să stabilească exact dacă tratatul ameninţă drepturile şi intimitatea utilizatorilor de internet.
Traikov, ministrul Economiei din Bulgaria, a spus că societatea lor nu este īncă pregătită să accepte mecanisme care ridică suspiciuni legate de violarea libertăţii de exprimare şi a libertăţii pe internet.
Tratatul ACTA īncearcă să oprească furtul intelectual şi să lupte īmpotriva pirateriei, dar acordul a ridicat foarte multe discuţii. Unele state europene l-au semnat, īnsă nu īn toate a fost īncă ratificat.
Citynews.ro
Foto: Citynews
LOVITURĂ PENTRU ACTA dată de Curtea de Justiţie a UE: Administratorul de reţea nu poate fi constrāns să-şi supravegheze utilizatorii
Administratorul unei reţele sociale online nu poate fi constrāns să instituie un sistem de filtrare general, care să-i vizeze pe toţi utilizatorii săi, pentru a preveni utilizarea ilicită a operelor muzicale şi audiovizuale, a decis, joi, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg.
Īn opinia CJUE, o asemenea obligaţie nu ar respecta interdicţia de a impune unui asemenea furnizor o obligaţie generală de supraveghere nici cerinţa de a asigura un just echilibru īntre, pe de o parte, protecţia dreptului de autor şi, pe de altă parte, libertatea de a desfăşura o activitate comercială, dreptul la protecţia datelor cu caracter personal şi libertatea de a primi şi de a transmite informaţii, informează Mediafax.